Китаристът Анджело Брускини почина, след като през юли публично обяви, че

...
Китаристът Анджело Брускини почина, след като през юли публично обяви, че
Коментари Харесай

10 от най-добрите парчета на Massive Attack

Китаристът Анджело Брускини умря, откакто през юли обществено разгласи, че страда от неизцерим рак на белия дроб, и че положението му се утежнява. " Имах страховит живот, обиколих доста пъти света, срещнах невероятни хора, само че вратата се затваря ", написа тогава той Брускини във Facebook.   

" Изключително брилянтен и екстравагантен гений. Невъзможно е да се оцени приноса ти към канона на Massive Attack ", се споделя в известие на групата в платформата Х, оповестено в памет на починалия музикант. Той се причислява към английския трипхоп колектив през 90-те години и работи по един от най-известните им албуми - Mezzanine. Повече от 25 години взе участие в осъществявания онлайн и записи на албуми с групировката, която съгласно мнозина прави гражданска война и дефинира звученето на 90-те години в Обединеното кралство. И освен. 

Ето и 10 образеца: 

Teardrop

Трудно е да се избере най-хубавото от Mezzanine, само че започваме с Teardrop, най-успешния сингъл от албума, който влиза в топ 10 в Обединеното кралство. Първоначално е написан с концепцията Мадона да извършва вокалите, защото групата преди този момент работи с нея по кавър на I Want You на Marvin Gaye. 

В последна сметка обаче - вокалите са на Елизабет Фрейзър (Cocteau Twins), а Teardrop е съществена музикална тематика на " Д-р Хаус " - инструменталната част, която припомня на сърцебиене, озвучава интрото на сериала.

 

Risingson

Появява се през юли 1997 година като " прелиминарен сингъл " от Mezzanine и вкарва почитателите в това, което ги чака. 

 

Следват емблематични и обичани части...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР